Sunday, February 20, 2022

RÄTTAT TILL SVARADADVOKATEN I SVERIGE.

 




                                                    KLAGOMÅL OCH ANMÄLAN

 

Asylsökande Fergim Demiri föddes 1961 den 9 april i norra Makedonien, som journalist.

 

 

Respekterad ombudsman i Sverige. Jag lämnar in denna inlaga och skickar den till dig från Migrationsverket för att begära en granskning av mitt ärendenummer 12-129937 som öppnades i maj 2012 när jag första gången ansökte om politisk asyl som förföljd av den inkriminerade regeringen och korrupt som förföljde mig, och att det fanns en fara att bli fängslad på grund av mina skrifter, eller till och med försvinna överhuvudtaget.

När jag först anlände höll Migrationsverket mig som gisslan i hela 14 månader, även om jag lämnade in mina rese- och identifieringshandlingar, bevis dokumenterade med giltiga handlingar, inom de 14 månaderna jag var i Sverige, Migrationsverket i ditt land inte längre gav ingen handling, varken varför min ansökan avslogs eller varför jag fick uppehållstillståndet. Med en sådan psykologisk press tvingades jag frivilligt återvända till landet jag kom ifrån med många faror.

Men på västra Balkan råder ingen fred, för den ligger i brottslighetens händer, och mitt yrke är sådant, som undersökande journalist blev jag attackerad och staten hjälpte mig inte, och återigen fick jag komma till Sverige. Stationen var Göteborg där det fanns en mottagningscentral, men den här gången hjälpte de mig inte, de tvättade mig till och med utan medicinsk behandling, eftersom jag hade problem med blodkärl och hjärtsjukdomar, och jag fick åka till Hamburg, Tyskland, men de återlämnade mig också i den delstat jag kom ifrån, år 2014/15.

Jag kom för tredje gången för att jag blev attackerad av polisen, på jobbet, på evenemang, 2016 och jag åkte till norra Sverige, till showcentret i Boden. Jag hölls där i 9 månader av Migrationsverket utan att kalla mig till någon intervju och efter 9 månader förflyttades jag till Sundsvalls stad. Jag stannade där och väntade ytterligare 5 månader där jag fick en hjärtattack och där jag behandlades på sjukhuset i min hemstad. Jag fick beskedet hemifrån

 att min mamma hade cancer och höll på att dö, och återigen ingenting, jag var tvungen att åka tillbaka till norra Makedonien.

Jag åkte för fjärde gången i oktober 2019 och kom till Stockholm. Där stötte jag på motstånd från förläggningschefen som i slutet av min arbetstid kom och kastade mitt pass, samtidigt som jag riskerade att förbereda en rättegång för att fängsla mig. Han blandade ihop mig med ett ord och sa till mig att Sverige inte har någon plats för dig. Lämnade på vägen, åkte jag till andra länder och åkte till Belgien.

De accepterade mig där men de ville inte heller lösa mitt problem, och sa till mig att enligt Dublinkonventionens kriterier ska problemet lösas av det land där du först sökte asyl och bostad.

Jag vände mig till dig i Dublin, och de bekräftade skriftligen att Sverige var tvungen att lösa frågan om mitt boende, vilket det inte löste alls. För mig är det en diskrimineringshandling, och det är meningslöst hur man inte kan hitta skydd på min kontinent med så mycket bevis och bevis som jag har lämnat in till Migrationsverket. Alla internationella konventioner och dokument har brutits i mitt fall, med början i Rom, Genève, Luxemburg, Dublin och många andra angående skydd mot politisk förföljelse, såväl som lokala svenska lagar. Byråkratin hos byråns personal, som har bevis för att den är extremt korrupt, gör att hundratusentals kan landas utanför kontinenten och oss i vilka hål vi ska gå in i.

Jag begär en revidering, eftersom du har mina uppgifter och mitt registreringsnummer eller fil i Migrationsverket, och jag begär att rättvisa ska skipas för de orättvisor som begåtts mot mig. Tvärtom, jag kommer att söka mina rättigheter genom Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna eftersom jag har och innehar bevishandlingar inför den domstolen som jag kommer att lägga fram som bevis, och jag kommer att begära ersättning.

 

Med respekt

 

Anmälare: Fergim Demiri, journalist.


No comments:

Post a Comment